Lees voor
Ze zijn er nog vol op
Iedere gebruiker van een computer of tablet of mobiele telefoon moet een antivirusprogramma geïnstalleerd hebben anders loopt u grote risico's. Het internet staat er vol mee. Tegen betaling, gratis of een probeerversie. Het zijn er enorm veel en dan is de keuze ook niet zo eenvoudig want er zijn ook nepantivirusprogramma's. Ook online komen ze nog veel voor, heel veel. Zo heeft Google duizenden namaak antivirus programma's uit hun store verwijderd. Ze sluipen er dus nog steeds door. Ook in je browser kunnen ze naar voren komen met een waarschuwing in een Tabblad dat dan nog knippert ook. Maar dat gebeurt alleen op bedenkelijke websites met bijvoorbeeld porno.
Wat is echt en wat is nep?
Hieronder ziet u een afbeelding en een nep antivirusprogramma dat "gratis" is te downloaden van een vaak, malafide website.
Waarom niet downloaden?
Eigenlijk ligt dat wel voor de hand. Deze zogenaamde antivirusprogramma's doen meer kwaad dan goed want wees niet verbaast als een echt antivirusprogramma het namaak antivirusprogramma aanmerkt als een virus. De meeste namaak programma's zijn ook geen programma's die doen wat ze zeggen te doen. Zo gauw u het programma hebt geïnstalleerd gaat het opzoek naar paswoorden en dergelijke en foto's van u. Bovendien is het zo dat de nep antivirusprogramma's bijna niet te verwijderen zijn. Daar heb je speciale programma's voor. Hieronder staan een paar bewezen betrouwbare antivirusprogramma's die absoluut veilig zijn. De programma's hieronder zijn alleen voor de computer. De aanbieders hebben allemaal een versie die ook geschikt is voor de mobiele telefoon..
Klik op de afbeelding om het programma te downloaden