Lees voor
De Bank aan de deur
Nou nee, een Bank die uw pas ophaalt het idee alleen al. De Bank zal nooit een medewerker langssturen bij uw huis om uw Bankpas op te halen.
Het is vreemd dat er nog steeds mensen intrappen ondanks de media aandacht.
En trapt u er dan toch in dan zou er een belletje moeten gaan rinkelen. Het is vaak ook zo dat degene die uw Bankpas komt halen er net zo uitziet als de man hierboven.
Vaak zijn het jongeren die gebruikt worden door de echte criminelen, die vaak buiten schot blijven. Ze maken gebruik van jongeren die daar een luttel bedrag voor krijgen om de Bankpas op te halen.
Vaak gaat het dan om € 50,- die ze voor zo'n misdrijf krijgen. Ja, het is een misdrijf en dus geen overtreding. Even voor de jongeren die deze pagina ook lezen.
Vaak zijn het ook jongeren die uit de arme wijken komen en dus gevoelig zijn om dat soort praktijken uit te voeren,
Wat vooraf ging
U wordt opgebeld door zogenaamd iemand de Bank die zegt datt uw Bankaccount gehackt is en dat er iemand onderweg is om uw pas op te halen.
De Bankmedewerker neemt ook een nieuwe Bankpas voor u mee. Maar deze moet wel geactiveerd worden bij u thuis.
Eenmaal bij u aangekomen staat er een laten we zeggen "figuur" voor de deur die toch allerminst op een Bankmedewerker lijkt, maar goed.
Die vraagt aan u of hij snel achter de computer het gevaar mag elimineren want er is haast bij geboden.
U zit er bij als hij inlogt op een ogenschijnlijke website van de Bank.
Onnodig te zeggen dat dit een fakewebsite is die door de dieven opgezet is.
Uw geld wordt overgemaakt naar de veilige rekening. U mag de pas doorknippen waar hij bij is en hij neemt die mee want die moet vernietigd worden.
De aanwijzing van de zogenaamde Bankmedewerker heeft u precies opgevolgd zoals op de afbeelding. De chip is nog heel en dus ook nog te gebruiken voor een andere kaart die door de dieven zo gemaakt is. Het resultaat is dat u al uw geld kwijt bent.
Wat moet u nooit doen
Geef nooit uw Bankpas mee aan vreemden.
De Bank stuurt nooit iemand langs om uw Bankpas op te halen voor dit soort dingen. We kunnen rustig stellen dat uw Bankaccount niet gehackt kan worden, simpelweg omdat het niet mogelijk is om een Bankaccount te hacken. Ook krijgt u nooit in uw email een bericht van de Bank met een link er in waar u op zou moeten klikken. Ook krijgt u nooit een SMS van de Bank met een link er in die u door zou sturen naar de website van de Bank. Een Bank stuurt gewoon nooit geen SMS'jes naar u, dat doet een Bank nooit. Een Bank stuurt ook nooit een bericht via WhatsApp naar u met een bericht dat uw account gehackt zou zijn. Ga dus nooit in op dergelijke berichten, zo blijft uw geld ook van u.