Lees voor
Fakers in de Chat
Vaak begint het met Chatten om eens kennis te maken met je nieuwe liefde. Op Facebook en andere portals begint het vaak omdat mannen en vrouwen op een foto vallen van de potentiële nieuwe liefde. Maar een foto zegt natuurlijk niet alles en daar moet je mee oppassen.
Vroeger heeft Microsoft niet voor niets alle Chatboxen in één keer gesloten omdat er veel fakers op de chat zaten die zich heel anders voordeden dan wie ze echt waren.
Wanneer afhaken?
Plotseling komen fakers in geldnood, terwijl dat jacht op de achtergrond staat op de profielfoto.
Of het vermogen wat die persoon heeft staat ineens op een Bankrekening waar hij of zij niet bij kan komen.
Kortom wanneer er geld gevraagd gaat worden moet u afhaken, hoe zielig het verhaal ook is, het is fake.
Of wanneer een van de dingen naar boven komt die hiernaast beschreven staan.
Beweeg de muis over de foto
Tijden zijn veranderd
Nu zit iedereen op zijn mobiel. Een dagje naar de kroeg om in real live iemand te ontmoeten is er niet meer bij. Vanuit je luie stoel een nieuwe lover uitzoeken is tegenwoordig heel normaal. Tegelijkertijd is het veel gevaarlijker om te daten. Er zijn heel veel oplichters actief op het internet die zowel vrouwen als mannen oplichten. De mooiste vrouwen en mannen bieden zich aan op het internet. Ze hebben dan een jacht op de achtergrond van de foto, met een duur drankje en ze hebben de mooiste banen.
Oplichters herkennen
Oplichters maken gebruik van een hele sluwe manier om je over te halen dingen te doen die je in eerste instantie helemaal niet wil doen.
Onthoud dat u in eerste instantie "verliefd" wordt op een foto en niet op een echt persoon. En chatten? tekst zegt helemaal niets. De foto? de foto van het item "fakers in de chat" komt gewoon van het internet. En geloof het of niet, beide heren bestaan niet eens maar zijn gemaakt met AI.
Als je dus een kandidaat ziet is dat ook geen garantie dat het echt de persoon is waarmee je chat.
Het is dan ook het beste om bewegende beelden te vragen die zijn nog het meest betrouwbaar, maar met de komst van AI is dat ook geen zekerheid meer.
Waar moet u op letten
Allereerst de foto, De foto kan een heleboel verraden en er is een manier om er achter te komen of die van de "eigenaar"is.
Doe het volgende.
Klik met de rechtermuisknop op de foto en sla deze op op uw computer.
Dan, als u hem nog niet hebt; download de u Google Chrome browser.
Hier beneden ziet u het zoekscherm van Google chrome. Nu klikt u op de beeldje dat boven het rode pijltje staat en het volgende schermpje verschijnt.
Nu voegt u de foto toe die u opgeslagen hebt op de computer. en klikt dan op zoeken.
Is het zo dat de persoon met wie u chat meerdere keren voorkomt op andere sites en ook nog onder andere namen dan weet u genoeg.