Energietoeslag 2023 wordt vanaf 16 oktober bijgeschreven

Wanneer?

De energietoeslag over 2022 kan je niet meer aanvragen. In 2023 komt er een nieuwe energietoeslag. De eerste groep krijgt de energietoeslag rond 16 oktober 2023 bijgeschreven op de Bankrekening als je er voor in aanmerking komt,
Moet je de energietoeslag aanvragen dan kunnen wij je helpen

Wat heb ik nodig?
De volgende zaken heb je nodig om de energietoeslag aan te vragen. Een pen, papier, mobiele telefoon en of Computer.

Een geldig legitiematiebewijs
Als je ouder dan 65 ben dan krijgt je de toeslag niet vanzelf, je moet hem dan zelf aanvragen. Daarvoor heb je het legitimatiebewijs nodig.

Een DigiD account


Heb je nog geen DigiD dan moet je die eerst aanvragen Je moet dat eerst doen voordat je verder gaat. Bekijk het filmpje om met behulp van een uitvoerige animatie de aanvraag te starten.
Klik op "DigiD aanvragen"
Aan te raden is om de animatie te bekijken met een Tablet of Computer. Je hebt je telefoon nodig om DigiD te activeren. Op die manier hoef je niet uit het aanvraagscherm op de telefoon.

Website van de gemeente
Log nu in op de website van je gemeente met je DigiD account.
Aanwijzingen

Nadat je bent ingelogd vul je de gegevens in waarom gevraagd wordt. Dan klik je op versturen. Het kan 8 weken duren voordat je bericht krijgt

Let op! Als je een partner hebt dan moet die ook een kopie van het legitimatiebewijs meesturen.
Je dient er voor te zorgen dat er alvast een kopie op het systeem staat.

De aanvraag energietoeslag gaat dit najaar weer van start. Hansacom kan je daar bij helpen. Gezien de drukte die we verwachten zijn we genoodzaakt om je te vragen om je in te schrijven. klik op de knop hieronder en wij gaan je helpen met het aanvragen van de energietoeslag 2023. Lees de informatie op deze pagina en tref zonodig maatregelen om de aanvraag soepel te laten verlopen.
© 2023 Copyright Hansacom