Wat bewaar ik op mijn PC en wat niet?

Foto's

Die kun je makkelijk bewaren op de PC. Alleen is het af te raden om ze op je C schijf te bewaren. Nu is het wel zo dat Windows 10 heel stabiel is en vrijwel nooit crasht maar het komt wel voor. Het is beter om je foto`s te bewaren op een externe harde schijf, op een partitie of in de cloud. Nu zijn sommige mensen huiverig om bestanden in de cloud te bewaren, stel je voor dat ze daar kwijt raken. Gelukkig is dat onmogelijk omdat bedrijven zoals Microsoft ( One Drive ) meerdere keren per dag een Back-up maken van hun systemen. En het bekijken van je bestanden is ook onmogelijk want zodra je de bestanden online zet zijn ze niet meer te lezen voor anderen dan alleen door jezelf.
Inlogcode's

Nog steeds komt het voor dat mensen hun inlogcodes van bijvoorbeeld DigiD gewoon op hun systeem hebben staan. Ook Pincodes van Banken heb ik voorbij zien komen, met; lekker gemakkelijk ook de naam van de Bank erbij. Of ingepakte bestanden met als naam "inlogecodes" Nou dat is natuurlijk veilig? Een hacker breekt in op je computer en download het bestand en binnen no time heeft hij het bestandje ontsleutelt. Dat is ook niet aan te raden. Wat je het beste kan doen is het bestand uitprinten en bij een familielid thuis leggen. Probeer ook zoveel mogelijk geen gemakkelijke paswoorden te gebruiken die voor anderen makkelijk te raden zijn. Mocht je het toch veiliger vinden om het thuis te bewaren doe dat dan zeker ver van de Bankpassen en niet op een opzichtige plek zoals gewoon in een laadje van de kast. Bij voorkeur op een gewone plek waar niemand zoekt bijvoorbeeld in een map met de naam Belastingen er op.
Filmpjes

Ja, ieder zijn meug zal ik maar zeggen maar ik laat ze toch even aan bod komen. Er zijn mensen die het spannend vinden om hun slaapkamer avonturen vast te leggen op film. Ik zeg als dat je seksleven spannend houdt vooral doen!
Maar op je PC bewaren of op je telefoon is uit den boze. We weten allemaal over hoe het fout kan gaan als je naar de verhalen luistert ( en misschien de beelden hebt bekeken) van Patricia Paay en Fred van Leer.
Niet doen dus! Koop gewoon een USB stick en zet ze daar op.
Mocht je de behoefte hebben om ze later nog eens terug te kijken dan stop je die gewoon in de (smart) TV. Onnodig te zeggen dat je die USB stick op een veilige plek moet bewaren.
Koop er wel een die je met een code kan beveiligen.

We vergeten allemaal weleens een wachtwoord. Bijvoorbeeld van Bol.com of een andere webwinkel.
Gelukkig hebben die de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord aan te vragen. Mocht u dat doen dan is het zo dat u dan een herstelmailtje krijgt met een link er in. Als u dat hebt gedaan, verwijder dan gelijk het emailtje. Een hacker kan de link nog een keer gebruiken en dan opnieuw een wachtwoord aanvragen met alle gevolgen van dien.
© 2023 Copyright Hansacom