Sexting

Wat is het?

Dat is eigenlijk heel simpel uit te leggen. Sexting is een mix van SMS(Texting) iets wat bijna niemand meer doet en Sex. Met de huidige mobiele telefoon is het makkelijk om een naaktfoto te maken en deze door te sturen naar iemand anders. Deze twee termen samen is Sexting.

Is het strafbaar?

Nee het is niet strafbaar om sexueel getinte foto's te sturen naar iemand anders. Het ongevraagd doorsturen is wel strafbaar evenals het verspreiden. Ook ongevraagd sexueel getinte foto's sturen naar iemand anders is strafbaar.
Je bent verliefd?


En dan doe je dingen waar je later spijt van krijgt dat is niet meer dan normaal. Dat kan zijn dat je ooit het verkeerde vriendje had die nu met een ander getrouwd is. Dat is helemaal niet erg. Ga er vanuit dat het heel zelden voorkomt dat diegene waar je voor je 20e mee omgaat heel zelden of nooit later je vaste partner wordt.

Foto sturen?

Dan heb ik eerst een vraag aan je. Ik ben van de tijd dat er nog geen mobiele telefoon was en ook geen internet. Stel je eens voor dat je een sexy polaroidfoto hebt en deze dan aan iedereen in de straat laat zien. Zou je dat doen? Want dat is namelijk precies wat je doet. Je loopt het risico dat je foto met iedereen gedeeld wordt. Stel dat jij en je vriend(in) gaan op een niet zo leuke manier uit elkaar. Dan loop je de kans dat die wraak neemt en de foto doorstuurt naar zijn of haar vrienden.
Waarom je het niet moet doen.

Daar zijn heel veel redenen voor. Allereerst, het internet is er nog steeds als jij er niet meer ben. Daarmee bedoel ik; als je een foto doorstuurt naar iemand dan weet je nooit hoelang die op het internet of een telefoon blijft staan. Het kan zomaar zijn dat als je volwassen ben en zelf kinderen hebt de foto ergens kan opduiken op een plek waar je dat absoluut niet wil hebben. Een Pornosite bijvoorbeeld.
Vertrouwens-persoon
Natuurlijk kan je als je problemen hebt bij een vertrouwens-persoon terecht. In eerste instantie raad ik je aan om je ouders in vetrouwen te nemen, zij houden onvoorwaardelijk van je en kunnen je helpen. Mocht je het niet aan je ouders willen vertellen dan zijn er nog anderen die je kunnen helpen. Je huisarts is ook een vertrouwens-persoon die zwijgplicht heeft en dus nooit contact met je ouders zal opnemen. Ook hij of zij kan je helpen. Ook de Politie is een vertrouwens-persoon. Alleen is het wel zo dat die vaak achter de dader aangaat.

Brochures
Onderstaande brochures kun je downloaden en eens rustig doorlezen.
Deze zijn in PDF formaat.
Plaats hier je muis
© 2023 Copyright Hansacom