De Bank haalt mijn pas op?

Werkwijze

Wat kunnen criminelen met zo`n pas nog doen als die doorgeknipt is? Nou, je Bankrekening leeghalen bijvoorbeeld. Er zit ook altijd een handleiding bij waar je de pas moet doorknippen. En als je goed oplet is dat keurig naast de Chip waarmee je ook contactloos betaald. ( zie afbeelding ) dat moet ook want anders heeft de crimineel er niets meer aan. Een kapotte Chip maakt de pas onbruikbaar. Stel; je stuurt de Pas wel op...waar gaat deze dan naartoe? Nou, in ieder geval niet naar de Bank. Hij gaat naar een postbusnummer waarvan de plaats moeilijk te achterhalen is. Criminelen huren zo`n postbus en halen daar periodiek de passen uit de bus. Die passen worden dan ontdaan van de Chip die nog prima bruikbaar is. De Chip wordt overgezet naar een blanco kaart. Je hebt immers ook de nieuwe gewenste pincode ingevuld; iets dat natuurlijk onzin is want je kunt een pincode bij geen enkele Bank zelf bepalen. Die wordt door een geautomatiseerd systeem toegewezen waar niemand inzage in heeft, zelfs de directeur niet. Vanda dat een pincode niet vervangen kan worden want niemand behalve jij weet die.
Maar belangrijker; je hebt wel je oude pincode ingevuld op het zogenaamde formulier.
Met de nieuwe pas kan de crimineel gewoon gaan pinnen en alle andere zaken doen die je met een pinpas kan doen. Hij zal dus je Bankrekening leeghalen. Ook de tijd van opsturen is ruim genomen dat je de zogenaamde nieuwe pas thuisgestuurd krijgt. Het enige doel hiervan is dat je geen argwaan krijgt en de crimineel rustig zijn gang kan gaan.
Je krijgt natuurlijk geen nieuwe pas maar een lege Bankrekening is het gevolg.
Ik heb hier als voorbeeld de ING en Rabobank genomen maar ga er maar vanuit dat van meerdere Banken dit soort fake brieven in omloop zijn.
Geef nooit je Bankpas mee

Criminelen worden steeds inventiever met het proberen geld afhandig te maken van mensen.Zo ook de brief die je tegenwoordig gewoon per post thuis gestuurd krijgt. Met het verzoek om je Bankpas op te sturen omdat daar iets mee aan de hand zou zijn. Hieronder ziet u zo`n brief die afkomstig lijkt te zijn van de Rabobank. Dat is natuurlijk niet zo want, welke Bank dan ook zij zullen je nooit vragen om je Bankpas op te sturen of door te knippen en op te sturen. Je kunt er vanuit gaan dat deze brief afkomstig is van een crimineel. Ook zal een Bankmedewerker nooit je pas thuis komen ophalen. Geef je Bankpas en pincode dus nooit af aan een vreemde. Ook niet als deze zegt van de Bank te zijn.

Klik op de foto voor een vergroting
Lever nooit je Bankpas in

Als de crimineel zegt langs te komen om je pas op te halen bel dan gelijk 112 en niet het gewone nummer van de Politie.
Geef nooit je Bankpas mee aan een vreemde
De Bank haalt nooit Bankpassen op
Geef nooit je Pincode af
Stuur nooit je Bankpas op. De Bank zal nooit vragen om een Bankpas op te sturen
Bel zelf de Bank ter controle


Doe altijd aangifte
Maak nooit een afspraak met een vreemde om de Bankpas op te laten halen. Doe ook niet open als diegene toch voor de deur staat. Bel gelijk 112


© 2023 Copyright Hansacom